Hoofdinhoud

Het startschot van mijn wedstrijd heeft pas net geklonken

Roel Pennings
woensdag 21 december
2 minuten

Bij DigiFactory bouwen we de mooiste websites en webapplicaties. Dat doen we met een gezellig team van kundige medewerkers, zoals softwareontwikkelaar Roel Pennings. In 2016 klopte hij als een onervaren student bij ons aan. Zes jaar verder is Roel een kei van een software-expert.

Terug naar de zomer van 2016. Roel geeft het startschot voor zijn softwarecarrière door te beginnen aan de studie Informatica aan Avans Hogeschool in Den Bosch. Om daarbij wat praktijkervaring op te doen, klopt hij aan bij ons toenmalige kantoor in Vinkel. “Ik woonde toen nog bij mijn ouders in Vinkel”, aldus Roel. “Dus de link was snel gelegd. Ik heb mijn open sollicitatie laatst teruggevonden in de archieven van DigiFactory. Leuk om terug te lezen!”

Verzonden op: 13 augustus 2016 om 16:45

Onderwerp: Open sollicitatie


Beste DigiFactory,

Ik zit momenteel op de opleiding Informatica en ben eerstejaars student. Ik ben momenteel op zoek naar een bijbaantje binnen deze branche.
Ik ben bekend met HTML en CSS, en sinds het begin van het schooljaar met Java.

In afwachting van uw antwoord hoop ik op een positief bericht.

Met vriendelijke groeten,

Roel Pennings

Studieloopbaan

Wat mailverkeer, een sollicitatiegesprek en een handtekening verder, treedt Roel in december toe tot ons team. Vanaf dat moment gaat het hard. Hij spijkert zijn ICT-kennis in hoog tempo bij en grijpt elke kans aan om zich te ontwikkelen. Terwijl hij bij ons werkt, maakt hij de overstap naar een studie die beter aansluit bij zijn kwaliteiten en interesses: Applicatie- en Mediaontwikkelaar op het Koning Willem 1 College. Na het behalen van zijn diploma in 2019 volgt hij alsnog de verkorte hbo-opleiding Informatica. Drie jaar later heeft hij ook dat papiertje op zak.

Mooie wisselwerking

Als student past Roel de leerstof uit zijn opleiding direct toe bij DigiFactory. “Ik leerde natuurlijk heel veel van mijn collega’s”, aldus Roel. “Maar zij werden ook wijzer van mij, want vanuit mijn opleiding deelde ik allerlei nieuwe denkpatronen en werkwijzen. Daardoor was er van begin af aan sprake van een heel mooie wisselwerking.”

“Als student deelde ik allerlei nieuwe denkpatronen en werkwijzen”

Tijdens zijn studie heeft Roel ook nog een uitstapje gemaakt naar de psychologie. “In het voorjaar van 2022 heb ik de minor Toegepaste Psychologie gevolgd”, legt hij uit. “Puur uit persoonlijke interesse. Of ik de kennis die ik daar heb opgedaan kan toepassen binnen mijn werkveld? Dat moet nog blijken. Maar het was sowieso de moeite waard."

Praktijkervaring

In 2017 combineerde Roel zijn bijbaan bij ons met een stage. “Destijds heb ik aan de wieg gestaan van ons interne medewerkersportaal: het Office Systeem. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds mijn kindje. Heerlijk om dit portaal continu effectiever en gebruiksvriendelijker te maken.”

En door

Ondanks dat Roel de schoolbanken definitief heeft verlaten, blijft hij zijn ICT-kennis voortdurend vergroten. Net als zijn collega’s Maurice en Mark heeft hij onlangs zijn Laravel-certificaat behaald.
Daarnaast is er ook nog een plek aan de muur voor het WCAG-certificaat. “Hét bewijs dat ik ‘toegankelijke’ websites kan bouwen”, legt Roel uit. “Over WCAG heeft mijn collega Stan onlangs een mooi blog geschreven. Of ik nu uitgeleerd ben? Welnee! Ik vergelijk de wereld waarin we werken altijd met een langeafstandssprint. En het startschot van mijn wedstrijd heeft pas net geklonken.”

Interessant?

Wil je meer van deze interessante onderwerpen van Roel Pennings weten? Bel ons even, dan maken we snel een afspraak.

Neem contact met ons op