Hoofdinhoud

Bestelgerust: van idee naar platform in één week

Mark Jansen
woensdag 13 januari
1 minuut

Het is maandag 14 december: Mark Rutte spreekt het land toe, Nederland gaat op slot. Veel ondernemers worden nog harder getroffen dan daarvoor. Direct komt het verkeer in de DigiFactory-whatsappgroep op gang. Een week later is Bestelgerust live, een platform waarmee ondernemers binnen 3 minuten hun aanbod online kunnen plaatsen.

Na een korte brainstormsessie diezelfde maandagavond zijn we eruit: het moet een ‘doorgeefluik’ worden waar ondernemers met een paar drukken op de knop betalingen kunnen ontvangen. De volgende ochtend brainstormen we verder en bedenkt Thijs de naam Bestelgerust. Maurice en ik brengen in kaart wat we precies nodig hebben, hoe we dat gaan bouwen en hoe we de taken verdelen. 

Geen detail over het hoofd zien

Snel daarna beginnen we met de bouw van Bestelgerust. Binnen een dag dat platform ‘uit de grond stampen’ – onze aanvankelijke doelstelling – blijkt al snel optimistisch. Uiteraard willen we snel online, maar daarbij mogen we geen detail over het hoofd zien. Zes dagen lang werken we zo goed als ononderbroken door, en op maandag 21 december staat Bestelgerust online!

Laagdrempelig

De opzet van het platform is simpel: de gebruiker voert zijn of haar gegevens in, kiest een subdomein, koppelt een Mollie-account en kan beginnen met het ontvangen van betalingen. Om het laagdrempelig te houden, zijn er geen opstartkosten en geen vaste maandelijkse of jaarlijkse abonnementen. De ondernemer betaalt alleen op het moment dat er daadwerkelijk een bestelling binnenkomt. Er zijn dus alleen kosten wanneer er ook inkomsten zijn.

Uitkomst

Intussen zijn er al diverse winkeltjes online en zijn ook de eerste bestellingen geplaatst. Een mooi voorbeeld is de pagina van Koe aan de muur. Eigenaar John van den Heuvel noemt Bestelgerust in het Brabants Dagblad ‘een heel gebruiksvriendelijke site’. Ook laat hij weten dat het platform voor hem een uitkomst is: ‘Ik heb de meest gangbare producten voor wanddecoratie er op gezet. Handig, zeker omdat je nu ook niemand in de zaak mag ontvangen.’ Precies waar het ons te doen was, die avond dat het land op slot ging.

Aan de slag

Wil je zelf graag online gaan verkopen? Maak dan binnen 3 minuten je Bestelgerust pagina.

Het artikel in het Brabants Dagblad lees je hier: Geen eigen webshop? Dit bedrijf uit Nuland heeft de oplossing voor veel kleine winkels.

Interessant?

Wil je meer van deze interessante onderwerpen van Mark Jansen weten? Bel ons even, dan maken we snel een afspraak.

Neem contact met ons op