Hoofdinhoud

Zo maak je je website veiliger, sneller en gebruiksvriendelijker

Stan Gloudemans
donderdag 2 maart
2 minuten

Iedereen kent ze, maar slechts weinig mensen worden er vrolijk van: updates. Ze komen altijd op het moment dat je nét even haast hebt. Bovendien: hoe hard zijn ze eigenlijk nodig? Wat voegen ze toe aan je website? En zijn ze de investering wel waard? De hoogste tijd om je uit te leggen waarom het wel degelijk slim is om je website regelmatig te updaten.

Je kunt het updaten van je website prima vergelijken met de kleine en grote onderhoudsbeurt voor je auto. Acuut nodig? Meestal niet. Maar wél heel nuttig en belangrijk om je auto in goede conditie te houden. Natuurlijk is je auto iets anders dan je website. Maar ook díe wil je in topconditie houden.

Updates: dit zijn de voordelen

Er zijn meerdere voordelen om je website te updaten. We staan kort stil bij de drie belangrijkste: veiligheid, prestaties en nieuwe functies.

  • Veiligheid
    Niemand wil ongewenste bezoekers op een website. Of beter gezegd: in je website. Met updates kun je dat voorkomen. Updates lossen namelijk beveiligingsproblemen op, vóórdat ze een probleem vormen. Belangrijke data? Gevoelige informatie? Gebruikersgegevens? Dankzij updates zijn ze optimaal beschermd.

  • Prestaties
    Je wil dat bezoekers snel en makkelijk hun weg vinden op je website. Goed nieuws: veel updates verbeteren de snelheid van je website. Bovendien wordt je website er stabieler van (minder problemen, bijvoorbeeld tijdens het laden). Mooie bijvangst: een snelle, goed werkende website scoort beter in de zoekresultaten.

  • Nieuwe functies
    Updates bevatten vaak nieuwe functies, of verbeteringen van bestaande functies. Hierdoor loop je nooit achter de feiten aan en is je website sneller en handiger door te ontwikkelen.

Zo vaak doe je dat

Hoe vaak je updates uitvoert, hangt af van het framework dat je gebruikt. Vaak is dat Laravel. Laravel levert bugfixes voor 18 maanden; beveiligingsupdates gaan zelfs twee jaar mee. Dat betekent: minimaal eens in de twee jaar updaten naar de meest recente versie. Zeg eens eerlijk: dat valt best mee, toch?

Voor nu: sit back and relax

Uiteraard houden we voor onze klanten in de gaten wanneer het tijd is voor actie. Voor Laravel 8 komen geen beveiligingsupdates meer uit. De nieuwste versie van Laravel is versie 10 (gelanceerd op 14 februari 2023). Is die voor jou interessant, omdat je een verouderde versie hebt? Dan nemen we contact op om een update te plannen. Sit back and relax dus, we melden ons vanzelf!

Uiteraard kun je ook kiezen voor een actievere insteek, bijvoorbeeld via een Laravel-abonnement. Daarbij houden we je website altijd up to date. Heb je hier vragen over? Bel ons gerust: 073 532 0050.

Interessant?

Wil je meer van deze interessante onderwerpen van Stan Gloudemans weten? Bel ons even, dan maken we snel een afspraak.

Neem contact met ons op