Hoofdinhoud

Zo krijg je een veilige clubwebsite

Maurice Bosch
maandag 9 november
2 minuten

We krijgen vaak de vraag hoe je kunt checken of de website van een club, vereniging of stichting veilig is. Een logische vraag, want veiligheid is helaas vaak ondergeschikt aan functionaliteit. Ook is er niet altijd budget om een passende (maatwerk) website te bouwen. In beide gevallen bestaan er oplossingen.

Gebrek aan kennis en tijd zijn kenmerkende factoren voor onveilige websites. Want een website bouwen is één ding; deze up-to-date en veilig houden is minstens zo belangrijk.

Gebrek aan budget

Een goede en veilige website is voor elke vereniging van belang. Het budget mag daarvoor eigenlijk geen beperking zijn. Met goede doelen, stichtingen en verenigingen denken we daarom graag mee over de mogelijkheden binnen het beschikbare budget. Vaak komen we samen wel tot een oplossing.

Organisatie 1: voetbalvereniging HVCH

Een organisatie die we hebben geholpen is voetbalvereniging HVCH uit Heesch. Hun website was verouderd en werd onvoldoende onderhouden. Na positieve verhalen van voetbalvereniging Nooit Gedacht uit Geffen vroegen ze ons om de situatie te beoordelen. En of we ze vandaaruit konden helpen.

Al snel zagen we dat HVCH veel behoefte heeft aan maatwerk en flexibiliteit. Vooral door de vele wisselende wedstrijdprogramma’s, uitslagenpagina’s en teampagina’s. Om tot een goede oplossing te komen, hebben we eerst met KNVB-softwareleverancier Sport.link geschakeld. Daarna hebben we een manier gevonden om de koppelingen van Sport.link te verbinden met de HVCH-website. Daarbij verstrekt de KNVB de data, maar kan HVCH die volledig regisseren. Op een veilige manier bovendien.

Om dit te realiseren zonder hoge kosten zijn we samen met HVCH tot een sponsorvoorstel gekomen. Een mooi resultaat voor beide partijen!

Organisatie 2: Gym Vereniging Geffen

Een ander voorbeeld van een organisatie die we hebben geholpen is Gym Vereniging Geffen: een kleinschalige vereniging die haar zaakjes online ook goed voor elkaar wil hebben. De vereniging wilde een eenvoudige website die zowel zeer gebruiksvriendelijk als snel te updaten is. Maar de (bouw van de) website mocht geen hoge kosten met zich meebrengen. Ook in dit soort situaties bieden we een passende oplossing: ‘Lanceer je website’.

We schreven eerder al een blog over ‘Lanceer je website’. Deze tool is enorm eenvoudig in gebruik en vereist geen technische kennis. Iemand die in Word kan werken, kan de website al zelf aanpassen. Voor Gym Vereniging Geffen was dit een gedroomde oplossing. Het technische onderhoud en de beveiligingsaspecten worden namelijk allemaal in het platform zelf geregeld. Daardoor hebben ze er geen omkijken naar, en weten ze zeker dat het goed zit met de veiligheid.

Maatwerk oplossingen

Op vergelijkbare manieren hebben we nog veel meer clubs, stichtingen en verenigingen geholpen. Over de mogelijkheden gaan we graag in gesprek. We dragen namelijk graag ons maatschappelijke steentje bij en staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Grote kans dat we samen tot een mooie, betaalbare en veilige oplossing komen!

Interessant?

Wil je meer van deze interessante onderwerpen van Maurice Bosch weten? Bel ons even, dan maken we snel een afspraak.

Neem contact met ons op